Valptider

29 mars, 2020 0 av camillageidemark

Nu var det länge sedan förra blogginlägget!

Här nedan: Efterlängtat tillskott till familjen. Denna lilla tjej flyttade in hos oss för tre månader sedan. Svårigheterna att fota hundar är många, har jag upptäckt. Den största utmaningen är nog att få till den perfekta skärpan (dvs där jag vill ha den). Det är främst ögonen jag vill ha i fokus, vilket blir extra svårt då hunden är i fart och rörelse. Jag är dock väldigt nöjd med autofokuset på min Nikon D500, men det går självklart ändå åt en mängd exponeringar för att få till en bra bild. Tålamod, hundgodis och en bra assistent känns om några av grundbultarna när man ska fota hundar, samt att självklart känna av hur mycket vovven orkar.

Helikopterperspektiv och litet skärpedjup tycker jag kan vara ett trevligt sätt att få valpen att kännas riktigt liten och gullig på. Det blir en fin närvaro i bilden.
Eftersom jag är motljusnörd blev jag extra glad när jag såg chansen att få en trevlig bild på valpen där pälsen utgjorde en ljus siluett mot den mörkare bakgrunden. Jag flyttade runt kameran för att få en fin inramning med gräs och ljung nedtill och en gren som stack fram uppe till vänster.
Slutligen: Både motljus och full rulle!