Sunday market på Borneo – bildspel

1 december, 2018 0 av camillageidemark

camilla geidemark, fotoblogg, kuching. sundaymarket, borneoApor, hundar och ormar till salu. På resan genom Borneo för sju år sedan slapp vi som tur var uppleva sådan handel. Flera år tidigare gick det tydligen att få tag på det mesta på Sunday market utanför Kuching. Men utbudet år 2011 bestod istället av bland annat grönsaker, sockerbetor och kläder gjorda av inhemska tyger. En symfoni av färger och dofter gjorde oss hänförda och kameran gick förstås varm. Medan mitt ressällskap travade på bland marknadsstånden inledde jag jakten på intressanta street photos*. Som alltid när jag har kameran med mig hamnade jag snart på efterkälken, vilket innebar att jag fick småspringa genom marknaden. Att jag i över huvudtaget fick några bilder som var okej förvånar mig än idag. 

*Street photo = Ett slags dokumentärfoto där bilderna är tagna i autentisk miljö utan att vara arrangerade, dvs människorna vet inte om att de blir fotade.

Musik från Borneo till bildspelet av Engan, S. Anyi, Evong, N. Anyi, Jau, Sape´Kirep (Borneo Srawak Sape Music).