Stjärnglans i Karlbergshallen

26 januari, 2019 0 av camillageidemark
Camilla Geidemark, fotoblogg, Köping Stars, Köping Basket, Karlbergshallen, hon som fotar, Strax matchstart

Strax matchstart. Köping Stars spelare har en efter en, under presentation av speakern, precis sprungit ut på planen. Som alltid välkomnas laget av en energisk publik, pulserande musik och en färgkavalkad av blinkande lampor. I skenet av en ensam spotlight, inför den nästan fullsatta Karlbergshallen, samlas killarna ett ögonblick och laddar inför ytterligare en drabbning denna säsong i Svenska Basketligan. Sedan drar allt igång. Från läktarna hörs ivriga hejarop, tutande och applåder och det känns som taket ska lyfta vilken sekund som helst.

Sist det begav sig för Köping i ”ligan” var för mer än 35 år sedan. Att gå på hemmamatcherna är åter ett givet nöje för många Köpingsbor. En återkommande aktivitet som blivit en ”snackis” på stan, på arbetsplatser och i skolor. En händelse som engagerar och för människor samman oavsett ålder, kön och etnicitet.

Många ideella krafter och sponsorer ligger bakom framgångarna för basketen i staden. För egen del har lagets framsteg möjliggjort att jag med kameran fått chansen att föreviga ögonblick. Ögonblick som i framtiden kanske kan vara till hjälp då vi vill minnas tillbaka när Köping Basket för andra gången skrev baskethistoria.