Out of the box

12 augusti, 2018 0 av camillageidemark

Ibland känner jag för att busa till det när jag fotar, då tror jag att mitt fotointresse frodas och växer. Näringen till mitt skapande är nog just omväxling, flexibilitet, kreativitet samt att våga prova något nytt och annorlunda – att utmana mig själv helt enkelt. Att tänka out of the box. Det händer att jag i förhand planerar för en slutprodukt som ska förmedla något annat än verkligheten. Eller också trodde jag att jag tog en helt ”vanlig” bild men som i själva verket visar sig vara en bild som lockar mig till att tänka helt annorlunda. Dessa bilder i sin ursprungsform kanske inte alltid säger så mycket, men om de tas till en ny nivå kan ett annat perspektiv, en ny upplevelse eller rent av en suggestion uppstå. Det är svårt att ha full kontroll under dessa fotosessioner, så, då slutresultatet blir bra känns det extra ”gött”. Jag väljer att placera dessa lite udda bilder i kategorin som benämns just Out of the box.

Jag har ingen aning om hur detta lite mer kreativa sätt att fota på kommer att arta sig eller vart det bär hän. Men, det är befriande att mentalt öppna en låda, för att sedan välja att inte placera allt däri, utan det är helt okej om lite spiller över och hamnar out of the box. I alla fall om det finns en känsla och en tanke bakom bilden. Det är så jag tänker i alla fall:-)

Camilla Geidemark, fotoblogg, out of the box, under ytan

Känslan av att sakta flyta genom en vägg av vatten