Ekorre i sommarregn

1 juni, 2019 0 av camillageidemark

Fantastiskt möte

Jag gav mig ut i skogen i hopp om att, med kameran, fånga fåglar då de flyger ut och in ur sina bon. Men, regnet som började ösa ner fick aktiviteten hos våra bevingade vänner att avta rejält. Med ihoppackad fotoutrustning gav jag till slut upp och började knalla hemåt. Men en annorlunda fågel på marken fångade plötsligt min uppmärksamhet. Kameran plockades åter igen ur ryggsäcken och jag tog skydd under en gran. Stativet hann jag inte få med mig, det blev liggandes kvar på stigen. Där stod jag nu bland grenarna i regnet med handhållen kamera och ett 200-500 mm objektiv monterat. Något tungt kan jag försäkra. Fågeln som jag försökte identifiera hann flyga iväg. Istället dök denna härliga filur upp som från ingenstans, bara några meter ifrån mig. Kamerans rasslande fångade omedelbart dess uppmärksamhet, men inom loppet av en halv minut försvann den igen bland träden. Återigen ett fantastiskt möte med naturen!

Ekorre, Johannisdalsskogen, Köping, Naturfoto, Djurfoto, Hon som fotar, Camilla Geidemark, Fotoblogg
Närkontakt – Regnet hade klibbat ihop pälsen och bildade spröt av hårtofsarna samt fick svansen att likna en tallkvist.
På väg
Nyfiken