Dimma i kronhjortens rike

13 oktober, 2018 0 av camillageidemark

Just som jag var på väg att ge mig, dök hon upp. Den vackra hinden hade trotsat rädslan och gett sig ut på fältet i skydd av mörkret och dimman. Så här månaden efter brunstperioden hade jag inga större förhoppningar om att få se den mäktiga kronhjorten. I dunklet bakom några grenar slog jag mig i alla fall ner för att försöka få en glimt av detta skygga djur. Det var en ljum och behaglig oktoberkväll och kaffet i termosen smakade ljuvligt. Men allt eftersom tätnade dimman och till slut såg jag knappt något av ängen. Dessutom skulle mörkret snart begränsa möjligheten att ta bra bilder. Uppgivet greppade jag kamerastativet och började nästla mig ut ur gömstället. Men där, från min nya utkikspunkt, upptäckte jag plötsligt en skugga. Pulsen ökade och jag hade fullt sjå att få till skärpan eftersom autofokus inte fungerade i mörkret. Det ståtliga djuret vandrade fram och åter på ängen. Hon böjde sig ner då och då för att beta av höstgrödorna, men den mesta av tiden blev hon stående helt stilla och spanade i olika riktningar efter möjliga faror. Efter några minuter övergav hon fältet och vandrade lugnt åter in i den täta skogen. Kvar stod jag i mörkret, lycklig och överväldigad av att ha upplevt den bästa fredagskvällen på länge.

Camilla Geidemark Fotoblogg Kronhjort Dimma Höst

På spaning i dimman