Den skygga göken

4 augusti, 2019 0 av camillageidemark
Gök, Gysinge, Gysinge naturreservat, hon som fotar, Camilla Geidemark, fotoblogg
Äntligen fick jag se den skygga göken

Ibland har man tur som en tokig. Med kameran nerpackad i ryggsäcken tog jag mig fram på en vacker naturstig genom Gysinge naturreservat. Cykeln ledde jag bredvid mig och bara njöt av omgivningen. Plötsligt fick något mig att tvärstanna på stigen. Jag skymtade en stor fågel uppe i en björk. Jag kunde för mitt liv inte lista ut vilken slags fågel det rörde sig om, men ville såklart ta reda på det. Med några försiktiga steg backade jag in bakom en stor ek. Cykeln lade jag varsamt ner på marken och plockade så tyst som möjligt upp kameran ur väskan. Innan jag avslöjade mig för mycket ordnade jag med kamerans inställningar i hopp om att få en hyfsat bra bild. Så slutligen lutade jag mig långsamt med överkroppen fram bakom eken, zoomade in fågeln och fick EN bild innan den beslutsamt lämnade grenen och flög iväg. Döm om min förvåning då jag granskade bilden i kameran och upptäckte att fågeln var en gök! Denna svårupptäckta fågel som jag lyssnat till varje vår sedan barnsben, hade jag nu för första gången i mitt liv fått se och dessutom haft turen att avbilda med kameran.