Hoppsan, det blev en blogg!

Camilla Geidemark, hon som fotarär en fotoblogg med färgstarka bilder men som även går i svartvita nyanserIntresset för att fota har följt mig länge. Sedan många år har min analoga kamera ersatts av en digital fullformatskamera och mörkrummet av bildbearbetningsprogram. De timmar jag tillbringat i mörkrummet med att vaska fram bilder, tror jag har ökad min förståelse för hur man bearbetar bilder i de moderna bildredigeringsprogrammen. Bloggen heter Camilla Geidemark – Hon som fotar, eftersom det är så folk burkar säga om mig; ”Camilla, det är hon som fotar”. 

Eftersom jag har ett ”förflutet” inom reklambranschen, värdesätter jag bildernas kvalitet och uttryck högt. Jag fotar i stort sett alltid i RAW-format och redigerar sedan i Lightroom. Många olika områden kan trigga igång mitt fotohumör: Djur, natur, landskap, arkitektur, människor, sport och mer där till. Jag har under några år gått och tänkt på hur jag skulle kunna nå ut men mina bilder.

 

Hoppsan, det blev en blogg!

Att jag skulle skapa en helt egen hemsida trodde jag aldrig (inte min man heller kan jag intyga:-) Det verkade krångligt och komplicerat, så, nej det var nog inget för mig. Förrän nu under semestern fick en hel vecka för mig själv. Då kunde jag i lugn och ro gå en kurs på fantastiska moderskeppet.se på nätet och lära mig hur man skapar en egen hemsida. Eftersom min längtan att nå ut med mina bilder tydligen var större än skräcken för att konstruera en egen ”site”, så hade jag efter ett par dagar skapat min egen hemsida. Döm dock om min förvåning då jag upptäckte att det inte var en ”vanlig” hemsida jag startat, utan en blogg! Livrädd för vad detta skulle innebära ringde jag min blogg-erfarne vän och berättade om mitt fatala misstag. Efter vännens lugnade besked har jag landat i att en fotoblogg ju faktiskt är ett kul sätt att presentera bilder på. Min förhoppning är nu att jag med bild och text i denna fotoblogg kan inspirera och vara till glädje för dig.

Camilla Geidemark

Lejonunge-Fotoblogg Camilla Geidemark

Lejonunge, fotoworkshop med Zoomfotoresor.se, Kolmården.