Andakt i Köpingsån

20 augusti, 2018 0 av camillageidemark

Kanske var detta årets sista riktigt sköna sommarkväll i min stad. Ett nästan overkligt lugn bidrog till skarpa och färgrika spegelbilder i Köpingsån. Precis innan jag tänkt packa ihop kameran och bege mig hemåt, gled tre små änder fram över vattenytan. Vågskvalpet efter fåglarna bröt de skarpa linjerna på den avbildade KMV fasaden. En av änderna hade den goda smaken att färdas rätt in i mitt bildfält. Snabbt var ögonblicket förbi, men, kamerasensorn snappade upp de rörliga formerna och bildade en annorlunda minnesbild att plocka fram i vinterns mörker. En stund av ”andakt”.

Synvilla – I en strävan efter balans i bilden, valde jag att vända den ”upp och ner”. Fågeln som till synes simmar är i själva verket skuggan och skuggan är den verkliga fågeln. Efter justeringen tycket jag att inlägget passade bra i kategorin ”Out of the box”.

Camilla Geidemark Fotoblogg, andakt i Köpingsån

Andakt i Köpingsån, en kväll i augusti.